Jaký byl Dobřejovický Burgerfest 2021?

Jaký byl Dobřejovický Burgerfest 2021?

Počasí vyslyšelo naše prosby a déšť proběhl jen v náznaku, takže přípravy i samotná akce proběhly v letním stylu. Už sedmý ročník  této velké grilovací akce v Dobřejovicích poskytl prostor pro setkání se sousedy a přáteli u dobrého jídla a pití. Každý rok se snaží náš spolek akci vylepšit, a tak jste snad nečekali na výdej jídla a pití dlouho. Dobřejovický Burgerfest připravují jen dobrovolníci a těm bych chtěla již takto na úvod poděkovat za jejich několikadenní nasazení.

Soutěž o NEJkoláč mohla letos proběhnout, protože se našli čtyři odvážní, kteří přinesli svůj koláč před porotu z diváků. Všechny koláče byly výborné, ale jak už to bývá, vyhrát může jen jeden. Letošní soutěž o NEJkoláč vyhrála Markéta Zdeňková s jablkovým koláčem. Recept najdete na konci článku.

Při každé naší akci myslíme samozřejmě i na děti, protože kdo si hraje nezlobí. I letos děti vyhlížely elektrického býka, který byl letos o něco více krotký, a tak si ho mohly vyzkoušet i naši nejmladší. Ve stanu s malováním jsme viděli mnoho krásně vybarvených papírových masek a nepřehlédnutelný ohlas měla samozřejmě i Pragovka, která nabídla dětem okružní jízdy.

V průběhu akce bylo možné ochutnat výborný gurmánský popcorn PopandJoy. Dorazila i posila, tedy auto s dobrou kávou a skvělými koktejly. Odpoledne provázela kapela DobřeTyBoys, kluci si doslova vyzpívali hlasivky. Příjemný a teplý večer se protáhl a všichni odcházeli s úsměvem domů.

Za náš spolek se dá celá akce označit za SKVĚLOU!

Vám všem, kteří jste se přišli bavit děkujeme. Příjemnou atmosféru si totiž musíme vytvořit všichni dohromady.

V tuto chvíli zvažujeme konání další akce. Vše přizpůsobíme aktuální situaci Covid…a budeme vás samozřejmě informovat.

Celá fotogalerie zde.

Děkujeme za vaší přízeň.

Vaše Moderní Dobřejovice

 

Recept na Hraběnčiny řezy

množství na velký plech

675 g polohrubé mouky

3 lžičky prášku do pečiva

230 g moučkového cukru

6 vajec

citr. kůra

350 g másla

150 g pískové cukru

1,5 kg jablek

skořice

rozinky?

Postup:

Z prosáté polohrubé mouky smíchané s pr. do pečiva, moučkového cukru, citr. kůrou, žloutky a másla zpracujeme těsto. (máslo by mělo být studené nepovolené, pracovat rychle, aby máslo moc nepovolilo). Třetinu těsta odložíme do lednice a zbytek rozválíme a přeneseme do máslem vymazaného plechu. Na těsto rozložíme nahrubo strouhaná jablka se skořicí. Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháme pískový cukr a natřeme ho na jablka. Odložené ztuhlé těsto nastrouháme na sníh a vložíme do středně předehřáté trouby. Pečeme zvolna asi 30-35 minut.

240940827_396996611864351_6830258108269506216_n

 

241419877_1018344575632799_4795172038070888221_n 241459414_254671513209080_8251720238222849835_n

241304522_1189521484864665_5418089820040934338_n 241178574_248682457142467_3279580449819541222_n 240959104_552387726016972_4675403669996141638_n

LEAVE A COMMENT

Moderní Dobřejovice by Jakub Fišer 2014